Chiptuning of powerbox?

Jammer genoeg heeft chiptuning een minder goede naam, wat volledig onterecht is. Dit is voornamelijk te danken aan de zogenaamde tuningsboxen, powerboxen of ook wel genaamd bypass tuning. Dit zijn elektronische modules die tussen de bedrading naar het regelapparaat toe geplaatst worden. Op deze wijze verandert er aan het totale motormanagement niets. Dit resulteert in niet goed op elkaar afgestemde parameters in het motormanagement en dus slechte onderlinge doseringsverhoudingen. Deze manier van tunen levert een aardige vermogenswinst op, maar houdt geen daadwerkelijke optimalisatie van het motormanagement in. Bovendien is het zeer milieu onvriendelijk. Onze ervaring leert dat deze manier van tunen op de lange termijn onnodige slijtage en schade aan de motor kan toebrengen. Door middel van echte chiptuning worden de parameters van het totale management zorgvuldig op elkaar afgestemd. Het is zelfs zo dat de parameterinstellingen dusdanig geoptimaliseerd worden, dat een vermindering van het brandstofverbruik ontstaat (bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning). Door de tuning wordt het koppel verhoogd bij een lager toerental, de motor hoeft dus minder toeren te maken. De motor loopt hierdoor rustiger maar presteert een stuk beter!

Service op locatie

Als extra service bieden wij de mogelijkheid uw auto op locatie te tunen. Ideaal voor autobedrijven , drukke ondernemers of klanten die lastig een dag vrij kunnen nemen. Mobile Chiptuning serviceauto’s zijn uitgerust met alle benodigdheden als gereedschap, diagnose apparatuur en tuning apparatuur.

 

Lees meer

Dealer worden ?

Mobile Chiptuning Nederland heeft een groot netwerk van garage bedrijven (automotive/agri) door de Benelux. Al meer dan 80 garages hebben de mogelijkheid zelf onze software te programmeren. Heeft u ook interesse om  Mobile Chiptuning dealer te worden ? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Tel. 0548-626011

Lees meer